REŠITVE

Etrust MES

V podjetju Etrust d.o.o. smo za podporo spremljanju, vodenju in optimizacije procesa proizvodnje izdelali prilagodljiv MES sistem s komercialnim imenom Etrust MES. Z vpeljavo Etrust MES v proizvodna podjetja uvajamo koncepte digitalizacije proizvodnje in Industrije 4.0 kot pomoč pri zagotavljanju dolgoročne konkurenčnosti podjetja.

Pri razvoju Etrust MES smo izhajali iz trendov na področju razvoja programske opreme, ki se imenuje programska oprema kot storitev (SaaS – Software as Service), ki je postala v zadnjem obdobju pomemben trend v svetu. SaaS je model uvajanja programske opreme kot storitve, pri katerem se aplikacija nahaja na strežniku in je strankam dostopna po interneta, ne glede na njihovo lokacijo. S tem ni več nobene potrebe da uporabnik namesti in uporablja svojo aparaturno programsko opremo, ker programski paket teče na strežniku in po potrebi komunicira z distribuiranimi proizvodnimi sistemi.

15%

manj zastojev
proizvodnje

7%

več dobička v tekočem letu

97%

povečanje učinkovitosti proizvodnje
brezplačno svetovanje

Tehnologija

Da lahko uspešno digitalno preobrazite podjetje se je smiselno odločiti za takšnega ponudnika, ki pri razvoju rešitev sledi modernin trendom in normam programskega razvoja aplikacij. Etrust MES je platforma, do katere lahko dostopate preko spletnega brskalnika (web aplikacija), tako da vaš IT oddelek nima veliko dela s posodobitvami sistema. Pri razvoju uporabljamo naslednje tehnologije: Angular, .NET Core API, MS SQL Server, GIT, Azure DevOps.

OEE

Etrust MES omogoča grafični prikaz analitike na samem namizju sistema. Eden izmed najbolj pomembnih kazalnikov (KPI) v proizvodnem podjetju je OEE (angl. Overall Equipment Efficiency). Na podlagi tega kazalnika lahko ugotovimo, kako učinkovito nam dela proizvodnja, ali imamo napake pri normativih, ipd. 

Planska in naročniška proizvodnja

Etrust MES podpira tako naročniški kot planski tip proizvodnje. Za potrebe proizvodenj, kjer svoje kapacitete in delo planiranjo na podlagi prodajnih planov, smo razvili lasten Etrust MRP, ki omogoča izračun razpoložljivosti proizvodnje po različnih prioritetah dela. Glavna korist je, da dobimo vse potrebne vhodne podatke, ki so potrebni za planiranje proizvodnje in temeljijo na dejanskem stanju zalog, nedokončane proizvodnje in stanjem odprtih naročil kupca.

DIGITALIZACIJA

V TREH korakih do digitalne proizvodnje.

KoraK 1

Ocena oz.
posnetek stanja

Skupaj z vami najprej naredimo uvodni sestanek, katerega namen je prepoznati katere proizvodne procese želite digitalizirati.
KORAK 2

Digitalizacija

Na podlagi vaših proizvodnih procesov skupaj z vami začnemo pripravljati t.i. »Blueprint« – načrt za uvedbo našega sistema, ki nam služi tudi kot zapisnik za primo-predajo projekta. Na podlagi Blueprinta začnemo s postopki digitalizacije vaših proizvodnih procesov ter njihovo implementacijo.
KORAK 3

Optimizacija

Skupaj z vami spremljamo delovanje proizvodnega sistema in izvajamo kontinuirano optimizacijo vaših procesov na podlagi vaših proizvodnih specifik.
Pomoč strankam

Pogosta vprašanja in odgovori

Manufacturing Execution System ali MES je računalniška programska oprema, ki omogoča nadzor in optimizacijo proizvodnih procesov v realnem času. Prednost našega Etrust MES je tudi v tem, da je sistem po zgradbi neodvisen od operacijskega sistema in se ga lahko implementira v vsako okolje, kar omogoča enostavnejšo in cenejšo integracijo z obstoječo infrastrukturo v podjetju. Poleg tega je dostopen kjerkoli in kadarkoli enostavno preko spletnega brskalnika.

Skupaj z vami najprej naredimo uvodni sestanek, katerega namen je prepoznati katere procese želite digitalizirati. Nato na podlagi zahtevnosti vaših proizvodnih procesov pripravimo ponudbo za uvedbo našega sistema v vaše podjetje. Po potrditvi ponudbe skupaj z vami začnemo pripravljati t.i. »Blueprint« – načrt za uvedbo sistema, ki nam služi tudi kot zapisnik za primo-predajo projekta. Ker imamo lastno projektno pisarno in smo vpisani v DIH katalog kot strokovnjaki na področju digitalne transformacije, našim strankam nudimo tudi pomoč pri pridobivanju financiranja z razpisov, kot je npr. P4D – spodbude za digitalno transformacijo MSP.

Čas digitalizacije je odvisen od velikosti podjetja. Predlagamo, da stopite v stik z našo ekipo strokovnjakov in, da se pogovorite o tem, kako bi digitalne rešitve lahko koristile vašemu podjetju.

REFERENCE

Naše rešitve uporabljajo

Razpisi

Išči po spletišču

Search

Uporaba piškotkov​

Za izboljšanje uporabniške izkušnje naša spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.