REŠITVE

Digitalizacija in industrija 4.0

V podjetju Etrust d.o.o. smo v praksi realizirali več projektov digitalne preobrazbe podjetij s poudarkom na uvedbi MES sistemov v proizvodna podjetja. Elemente Industrije 4.0 smo povezali z ostalimi procesi. Podjetja, ki uporabljajo naše inovativne rešitve Etrust.Cloud MES imajo ustrezne podatke in orodja za izboljšanje konkurenčnosti na trgu, večjo produktivnost ter zmanjšanje stroškov dela


Z Industrijo 4.0 vstopa internet stvari (Internet of Things) tudi v proizvodne obrate. Informacijska moč ni več koncentrirana na manjšem številu mest, temveč je vedno bolj decentralizirana. Po drugi strani pa se nekoč na videz ne povezljive naprave zdaj povezujejo z namenom, da uporabnikom ustvarijo čim boljšo izkušnjo. Resnični in navidezni – to je informacijski – svet se vedno bolj prepletata in vsebujeta vedno več podatkov, ki jih je treba smiselno obdelati in z njimi skrbno ravnati. V zgoraj navedena dejstva smo usmerili naše produkte, ki so uporabni v industriji in so povezljivi na različne ERP-je in procesno opremo.

Trend industrije 4.0

Z namenom sledenju trendom industrije 4.0 smo raziskave in razvoj usmerili v postmoderni pristop, ki omogoča podjetju integracije z drugimi aplikacijami v oblaku:

  • omogoča porabo komponent več različnih proizvajalcev;
  • zkorišča nove tehnologije;
  • omogoča fleksibilnost v poslovanju.

Oblak

Na ta način smo v oblaku združevali in prikazovali ustrezne informacije za poslovodstvo za:

  • upravljanje proizvodnje v realnem času;
    – planiranje in terminiranje proizvodnje;
  • monitoring interaktivnega sistem sledenja proizvodnje;
  • monitoring delovanja stroje / robotov;
  • monitoring kakovost naprav in sistemov RUN-IN, LIFE TIME za proizvodno kontrolo;
  • energetski monitoring.

Monitoring

Monitoringi temeljijo na vzpostavljenih kazalnikih učinkovitosti in so odlična osnova za sledenje procesu stalnih izboljšav in posledično zniževanja stroškov. Poslovodstvu so dostopni tudi na mobilnih napravah v realnem času. Sistem uporabnikom omogoča nadaljnji razvoj in obstoj na konkurenčnem trgu.
DIGITALIZACIJA

V TREH korakih do digitalne proizvodnje.

KoraK 1

Ocena oz.
posnetek stanja

Skupaj z vami najprej naredimo uvodni sestanek, katerega namen je prepoznati katere proizvodne procese želite digitalizirati.
KORAK 2

Digitalizacija

Na podlagi vaših proizvodnih procesov skupaj z vami začnemo pripravljati t.i. »Blueprint« – načrt za uvedbo našega sistema, ki nam služi tudi kot zapisnik za primo-predajo projekta. Na podlagi Blueprinta začnemo s postopki digitalizacije vaših proizvodnih procesov ter njihovo implementacijo.
KORAK 3

Optimizacija

Skupaj z vami spremljamo delovanje proizvodnega sistema in izvajamo kontinuirano optimizacijo vaših procesov na podlagi vaših proizvodnih specifik.
Pomoč strankam

Pogosta vprašanja in odgovori

Manufacturing Execution System ali MES je računalniška programska oprema, ki omogoča nadzor in optimizacijo proizvodnih procesov v realnem času. Prednost našega Etrust.Cloud MES je tudi v tem, da je sistem po zgradbi neodvisen od operacijskega sistema in se ga lahko implementira v vsako okolje, kar omogoča enostavnejšo in cenejšo integracijo z obstoječo infrastrukturo v podjetju. Poleg tega je dostopen kjerkoli in kadarkoli enostavno preko spletnega brskalnika.

 

Skupaj z vami najprej naredimo uvodni sestanek, katerega namen je prepoznati katere procese želite digitalizirati. Nato na podlagi zahtevnosti vaših proizvodnih procesov pripravimo ponudbo za uvedbo našega sistema v vaše podjetje. Po potrditvi ponudbe skupaj z vami začnemo pripravljati t.i. »Blueprint« – načrt za uvedbo sistema, ki nam služi tudi kot zapisnik za primo-predajo projekta. Ker imamo lastno projektno pisarno in smo vpisani v DIH katalog kot strokovnjaki na področju digitalne transformacije, našim strankam nudimo tudi pomoč pri pridobivanju financiranja z razpisov, kot je npr. P4D – spodbude za digitalno transformacijo MSP.

Čas digitalizacije je odvisen od velikosti podjetja. Predlagamo, da stopite v stik z našo ekipo strokovnjakov in, da se pogovorite o tem, kako bi digitalne rešitve lahko koristile vašemu podjetju.

REFERENCE

Naše rešitve uporabljajo

Razpisi

Išči po spletišču

Search

Uporaba piškotkov​

Za izboljšanje uporabniške izkušnje naša spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.